Welpen

Tijden opkomsten: zaterdagmiddag van 14:30 uur tot 17:30 uur

Contact: Telefoonnummer Akela: 06-81124291, e-mail welpenleiding: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto's: Fotoalbum   

               Programma en Foto's heden

 

Bij de speltak welpen zijn de jongens in de leeftijd van 7-11 jaar. De welpenhorde is opgedeeld in vijf subgroepjes die nesten genoemd worden. Een nest bestaat uit een gids, een helper en nog 3-4 jongere welpen. Het leidingteam bestaat uit circa 6 man/vrouw.

 

 

Aan het begin van de middag wordt de horderoep gedaan. Daarna wordt er gestart met een spel om het energieoverschot kwijt te raken. In principe gaan de welpen altijd naar buiten, op het eigen terrein of de duinen in. Het programma is zeer gevarieerd. De ene keer wordt er vlaggenroof of levend kwartet gespeeld, de andere keer houden ze zich bezig met technieken zoals knopen, EHBO, kaart en kompas etc.

 

 

Een aantal keer in het seizoen is er een weekendkamp van zaterdag op zondag. Maar het hoogtepunt van het jaar is het zomerkamp. De welpen verblijven dan een week lang in een clubhuis van een andere groep ergens in Nederland. Het zomerkamp is altijd in een bepaald thema zoals Robin Hood, Maffia of het Wilde Westen.

klik hier voor de foto's van de welpen.

Camerons-Duinzwervers