Mededelingen

RSW verplaatst naar 9/10 Mei

In verband met het Corona virus is de RSW Haarlem 2020 verplaatst naar het weekend van 9 en 10 mei.

Opkomsten t/m 5 April gecanceld

Scouting Nederland adviseert alle Scoutinggroepen en organisaties in Nederland om alle activiteiten tot en met 6 april niet door te laten gaan. In het Scoutingspel vindt veel fysiek contact plaats. Met dit besluit sluiten we aan bij het advies van het kabinet om sociale contacten in het algemeen sterk te beperken. Daar vallen ook bijeenkomsten zoals de groepsraad en klusmiddagen onder.

Spechten winnen de Patrouille wedstrijden 2020! 

De spechten zijn de winnaars van de patrouille wedstrijden 2020. Het thema dit jaar was "Commando's". Elke patrouille was zijn eigen gerespecteerde Commando team uit verschillende landen over de wereld, die samen te strijd aan gingen tegen terreur. 

Jubileumweekend 

Op zaterdag 2 en zondag 3 juni houden we ons jubileumweekend ter ere van ons 95-jarig bestaan. Hieronder valt alle informatie over dit weekend terug te lezen.

Als je meer over de geschiedenis van onze groep wil weten kun je hier kijken, dan kom je bij de begingeschiedenis. Links in het menu kun je dan verder gaan.

De tijden

Vanaf zaterdag 2 juni 10:00 uur bent u welkom en om 12:00 uur wordt het weekend geopend. Tussen 10 en 12 uur heeft u de tijd om uw tent op te zetten. Het weekend is zondag 3 juni om 12:30 uur afgelopen. Een programma boekje ontvangt u op het weekend. De globale planning is als volgt:

Zaterdag

10:00 - 12:00 Inloop, opbouwen tenten

12:00 - 12:15 Opening

12:15 - 13:30 Lunch met aansluitend uitleg postenspel

14:00 - 17:00 Postenspel

17:30 - 20:00 BBQ, bar open

21:00            Kampvuur

Zondag

09:00 - 09:45 Ontbijt

10:00 - 11:30 Ochtendprogramma

11:30 - 12:30 Afbreken tenten

12:15            Sluiting

Betalingen op het terrein

Er kan tijdens het weekend alleen met de pinpas betaald worden, dus niet contant. Bij de bar kan met muntjes worden betaald.De muntjes zijn tijdens de openingstijden van de bar te koop maar om al te grote wachtrijen te voorkomen ook tijdens de inloop op zaterdag tussen 10:00 en 12:00 uur. Mocht het dan rustig zijn bij de pin dan is het handig om dan alvast wat muntjes te halen.

De locatie:

Het weekend speelt zich af op "het Naaldenveld" aan de Zuidlaan in Bentveld. Dit is het Scouting terrein van Regio Haarlem. Vanaf het Station Heemstede-Aerdenhout gaat u de Zandvoortselaan richting Zandvoort op. Na de rotonde (bij de Montessori Aerdenhout) is de Zuidlaan de vijfde straat aan de linkerkant. Het Naaldenveld is gelegen aan het einde van de Zuidlaan aan de linkerkant. Daar wordt u door ons opgevangen.

Het naaldenveld heeft een kleine parkeerplaats. Er is niet voldoende parkeergelegenheid voor ons allen. Daarom ook het verzoek om zo veel mogelijk met de fiets te komen. Wellicht kunnen ouders onderling afspreken elkaars bagage mee te nemen.

Op het naaldenveld gelden regels waar wij ons aan moeten houden, deze zijn hier te vinden.

Mededelingen

Strandhike 2017

Tussen kerst en oudejaarsdag liepen de oudste verkenners (het kader) weer de traditionele strandhike, een loophike van Overveen naar Den Helder over het strand. Men deed er twee dagen over en overnachtte in een zelf gebouwde bivak. Alle benodigdheden moest men zelf meenemen in een rugzak. Uiteraard liep de staf ook mee evenals enkele Stam en welpenleiding. Voor de verkenners Daniël, henk en Inne was het alweer de derde keer dat ze hem uitliepen. Daarnaast waren er twee jubilarissen, het staflid Toby liep hem voor de 5e keer uit en het stamlid Evert zelfs voor de 15e! Verders liepen ook Marala (3e keer), Louie (7e), Vaandrig Bob (13), Vaandrig Remco (14) en Hopman Marcel (22) hem uit. De foto's zijn hier te vinden.

Foto's verkenners zomerkamp op palen, Nieuw-Bergen

Het zomerkamp van de verkenners bracht ons dit jaar naar Nieuw-Bergen. Een zomerkamp is altijd iets specials maar dit keer was het een extra bijzonder kamp. Het kamp werd namelijk niet op de grond opgebouwd maar op palen! Iedere patrouille had zijn eigen "flat" met daartussen apebanen om van patrouille naar patrouille te kunnen. Hier zijn enkele foto's van het kamp te vinden.

Verkenners bij de beste 10 patrouilles van Nederland!

Tijdens het pinksterweekend, van zaterdag tot maandag, werden in Baarn de LSW (landelijke scouting wedstrijden) gehouden. Omdat onze verkenners (de Haviken) de regionale wedstrijden hadden gewonnen mochten ze hier aan meedoen. In totaal deden er 105 groepen uit heel Nederland mee. De Haviken, bestaande uit Daniël, Chris, Casper, Ronan, Rens en Jan, eindigde op een zeer mooie 10e plaats!

Verkenners winnen de RSW (Regionale wedstrijden)

In het weekend van 13/14 mei werden de jaarlijkse regionale wedstrijden gehouden waarbij de verkenners van groepen uit onze regio om de felbegeerde trofee en bijbehorende eer strijden. Dit jaar werden de Haviken met aanvulling naar de RSW gestuurd. De Haviken (Daniël, Chris, Casper, David, Ronan, Jan en Rens) behaalde hier de eerste plaats! Het verschil met de nummer twee was bijna 200 punten. Een dikverdiende eerste plek dus! Door deze overwinning mogen ze in het pinksterweekend onze eer op de landelijke wedstrijden verdedigen.


Haviken winnen de patrouille wedstrijden

De afgelopen weken werden er bij de verkenners de jaarlijkse patrouille wedstrijden gehouden. Het thema was dit keer de VOC. Voor het eerst sinds tientallen jaren (de laatste keer was waarschijnlijk 1973) hebben de Haviken weer eens de patrouille wedstrijden gewonnen en mogen ze zich de beste patrouille noemen.

Na het openen van de laatste week stonden de Haviken 1 punt voor op de Zwaluwen en 41 op de Valken. De Spechten stonden al te ver achter om nog een kans te maken. Tijdens de laatste opkomst namen de Zwaluwen een voorsprong en haakte de Valken af. Uiteindelijk werd de strijd tussen de Haviken en de Zwaluwen beslist op het allerlaatste logboek. Daarmee passeerde de Haviken de Zwaluwen en wonnen met 15 punten verschil (op de +/- 7000 die er behaald waren door de beide patrouilles). De Haviken bestaan uit Inne, Casper, Ronan, Thomas, Quirijn en Beer.

Strandhike 2016

Tussen kerst en oud & nieuw hebben de verkenners samen met enkele stafleden, rowans, welpenleiding en stamleden de strandhike gelopen. Een toch van Overveen naar Den Helder over het strand in twee dagen. Ze moesten zelf alle spullen (ook voor de overnachting) in hun rugzak meenemen. Als slaapplaats bouwde ze een bivak, een kuil met een zeil er over. Het weer was zacht dit jaar met veel mist en veel zeesterren op het strand. Boris (verkenner) liep hem voor het eerst uit dit jaar, voor de verkenners Chris, Daniël, Henk en Inne was het alweer de tweede keer. De foto's zijn hier te zien.

Verkenners weekend in de mergelgroeve

Afgelopen weekend (19/10 november) zijn de verkenners naar de mergelgroeve net over de grens bij Maastricht gegaan. We kwamen daar rond 12:30 uur aan. Na een korte klim dwaalde we rond in de groeve. Er werden enkele tochten uitgezet langs wat kunstwerken en een smokkelspel gehouden in de groeve wat het net wat spannender maakte. 's Avonds was er een kampvuur alvorens de verkenners sliepen in de groeve. Van dit weekend zijn vele foto's gemaakt die de verhalen nog wat meer kleur kunnen geven, deze zijn hier te bekijken. Alle ouders die heen en/of terug hebben gereden, hiervoor dank!

 

 

Patrouille wedstrijden 2015

De patrouille wedstrijden zijn weer begonnen, dat betekent op de fiets en webtas compleet! Iedere patrouille is een wereldrijk, de haviken zijn Brazilië, de spechten Rusland, de zwaluwen China en de valken de VS. De bedoeling is zoveel mogelijk wereldmacht te krijgen. Iedere week kunnen de patrouilles punten verdienen en die worden omgezet in geld. Met dat geld kan je van alles. De wereldkaart waarop het spel gespeeld wordt staat hier. Daar kun je ook zien wie wat heeft veroverd. Dat staat ook hieronder overigens.

Het geld

Het geld dat ieder rijk na het weekend heeft staat hieronder.

China       16917,--

Brazilië     9357,87

Rusland   8825,50

USA        5856,25

Week 6 (4 april-11 april)

Brazilië heeft Venezuela weer terug in het Braziliaaanse Rijk gebracht en is verder uitgebreid naar het noorden. Ook hebben ze een kolonie in Afrika gesticht. Dat laatste geldt ook voor China dat het zuiden van Afrika aan het veroveren is. Ook hebben ze een mislukte poging gedaan om Australië en Nieuw-Zeeland terug te veroveren maar die waren net door de USA versterkt. De USA en Rusland zijn een strijd om Europa begonnen waarbij USA Scancinavië heeft gepakt en Rusland het Duitse en Italiaanse Rijk. Ook is Rusland Azië binnen gevallen.

Week 5 (28mrt-4 april)

Brazilië is bezig met de coruptie in Midden-Amerika te bestrijden, terwijl de VS de drugshandel in Mexico aanpakt. De VS heeft zijn machtsinvloed in Europa ook verder uitgebreid en is Venezuela binnen gevallen. Brazilië heeft voor het eerst een land in Afrika gebombadeerd.

Rusland is bezig het oude rijk weer in ere te herstellen en valt Oost-Europa aan. China verstevigd zijn grip op Azië.

Opvallend is dat de VS Australië en Nieuw-Zeeland zijn binnengetrokken.

Week 4 (21-28 maart)

Brazilie heeft de criminaliteit en corruptie in geheel Zuid-Amerika inmiddels aangepakt. Daarbij hebben ze ook alle landen moeten veroveren maar dat is uit liefdadigheid.

China heeft zijn militaire grip op Zuid-Oost Azië verstevigd door Maleisie en hailand te veroveren. Die laatsteoverigens om een opstand neer te slaan, geen probleem dus. Een interventie uit liefdadigheid. Ook heeft men een handelsverdrag met dat andere grote Aziatische land India gesloten.

Rusland en USA zijn bezig een machtstrijd in Europa te voeren. Rusland heeft Romenië veroverd van de Romenen maar Wit-Rusland veroverd van de Amerikanen. Ook hebben de Russen Polen bevrijd van de bezetting van de USA. De USA hebben zich een weekje rustig gehouden.

Week 3 (14-21 maart)

De USA lijken zich steeds meer tot een agressor te ontwikkelen. Duitsland, Polen en het VK zijn ze zonder pardon binnen gevallen! Met Frankrijk waren ze wel zo aardig om een handelsverdrag te sluiten.

Brazilië viel weliswaar Uruquay en Peru binnen zonder toestemming van de VN maar waren ook zo aardig om de corruptie in Bolivia aan te pakken, de drugs smokkel in Paraquay te bestrijden en iets aan de straffelossheid in Venezuela te doen. Dat ze die landen ook zijn binnengevallen wordt ze natuurlijk vergeven, het was uit humanitaire doeleinden!

China heeft handelsverdragen gesloten met Nieuw-Zeeland, Madagascar en India en is Afganistan en het Perzische Rijk binnengevallen.

Rusland heeft zich deze week netjes gedragen.

Week 2 (7-14 maart)

Zoals gezegd wint niet het rijkste land maar het land met de meeste macht. Rusland is deze week de Oekraïne binnengevallen. De regering daar is gevallen en de Russen nemen daar de macht over. China heeft een vloot naar Australie gestuurt om de criminaliteit die daar uit de hand leek te lopen te bestrijden, daar is de VN erg blij mee! China heeft ook meteen evene de macht in Australie overgenomen om de vrede daar te handhaven.

Brazilie is Colombia binnengetrokken om de drugskartels daar aan te pakken. Ook hier is de VN erg blij mee, het maakt de wereld weer wat veiliger! De USA is duidelijk op oorlogspad en zijn Canada en Groenland zo maar binnen gestormt en hebben die twee landen veroverd! Uiteraard heeft de VN ze een boete gegeven maar de landen behoren nu wel tot de VS. Ook heeft de VS vier handelsovereenkomsten gesloten met de Europese landen IJsland, Scandinavië, Letland en Wit-Rusland. De VS zullen deze landen beschermen tegen de Russische agressie.

De machtsstand is dan ook als volgt:

1. USA 75 punten (3 landen, 4 handelsverdragen)

2. Rusland, China en Brazilië 30 punten (2 landen)

Overigens zijn er diverse terroristen in Mongolië en Colombia geland.

De winnaars van afgelopen 20 jaar:

2014 Spechten

2013  Zwaluwen

2012  Valken

2011  Zwaluwen

2010  Spechten

2009  Spechten

2008  Spechten

2007  Spechten

2006  Spechten

2005  Valken

2004  Zwaluwen

2003  Spechten

2002  Zwaluwen

2001  Zwaluwen

2000  Zwaluwen

1999  Valken

1998  Valken

1997  Zwaluwen

1996  Valken

1995  Zwaluwen

Schotland 2014

Het Schotland kamp is helaas weer voorbij. Het kamp was erg geslaagd met (zeker voor Schotland) erg mooi weer. Twee weken lang hebbenwe ons kamp opgeslagen in het kleine plaatsje Clunes, midden in de Highlands vlakbij het kasteel van de clanchief van Clan Cameron. Naast een bezoek aan dit kasteel zijn we langs het Cameron museum geweets, hebben een bezoek gebracht aan Fort George, Inverness, Fort William en de Ben Nevis Whisky Distillery. Ook hebben we hikes gelopen, gezwommen in Loch Lochy, een avondspel gehouden bij Old Inverlochy Castle, de Cameron Hill beklommen en natuurlijk de hoogste berg van Groot Britannië de Ben Nevis beklommen. Er komt nog een foto CD maar hier is vast een voorproefje van de foto's te zien.

Verkenners 11e van Nederland

Nadat de zwaluwen patrouille 2e van onze regio was geworden mochten ze samen met de winnaars van de RSW (de Bos & Duin) naar de Landelijke wedstrijden. 3 dagen lang streden honderd groepen tegen elkaar en op 2e pinksterdag was de uitslag. De Zwaluwen (bestaande uit Thimo, Arie, Reinout, Wouter, Mees-Jan, Jasper en Lars) zijn als 11e geëindigd. De Bos en Duin eindigde als 24e. De winnaars komen uit Hengelo.

Zwaluwen 2e op de RSW

De patrouille wedstrijden werden dit jaar gewonnen door de Zwaluwen. Zij eindigde net boven de Haviken. De Spechten en Valken eindigde als 3e en 4e. Omdat de Zwaluwen gewonnen hadden mochten zij naar de Regionale wedstrijden om onze eer te verdedigen. Thimo, Arie, Reinout, Mees-Jan, Berend, Jasper en Lars streden tegen 14 andere groepen op het naaldeveld om het nieuwe wisselschild. De Zwaluwen eindigde hier uiteindelijk op een mooie 2e plaats! De overwinning ging naar de Bos en Duin groep. Omdat de Zwaluwen 2e zijn geworden mogen ze op pinksteren samen met de Bos en Duin onze regio vertegenwoordigen op de landelijke wedstrijden (LSW).

Patrouille wedstrijden

Een aantal weken geleden hebben de verschillende volkeren van Middle-Earth het eiland Numenor, dat ons had verraden, weten te verslaan. De foto's hiervan zijn hier te vinden. Het agelopen weekend wisten we Mordor te bereiken en Saurons hand met de machtige rig er aan, a te hakken. De foto's hiervan staan hier.

 

Patrouille wedstrijden 2013

De patrouille wedstrijden zijn weer begonnen en dit keer staan ze in een Lord of the rings achtig thema. Alle info hierover is hier te vinden. De foto's van de eerste week staan hier.

Nieuwjaarsopkomst

De eerste zaterdag van een nieuw kalender jaar wordt altijd begonnen met de traditionele nieuwjaarsopkomst. Welpen, verkenners, rowans en stam draaien dan vaak een gezamelijke opkomst. 's avond eten we boerenkool en daarna sluiten we af met een kampvuur. Zo ook dit jaar. De foto's van deze opkomst zijn hier te vinden.


De Strandhike

De oudste verkenners en de Staf liepen tussen kerst en oudejaarsdag de jaarlijkse strandhike. Dit jaar onder een sralende zon! Reinout liep de tocht voor de eerste keer uit en Chil voor maar liefst de tiende keer! Alle foto's zijn hier te vinden.

Opkomsten december

Alle foto's van de eerste drie opkomsten zijn hier te vinden. Het zijn de foto's van de sinterklaas opkomst, het pionieren van een trebuchet en van de afgelopen zaterdag waarbij we forten bouwde en vervolgens het fort van de ander probeerde in te nemen.Weekend 10/11 november

De foto's van het herfstweekend van de verkenners zijn hier te bekijken. We sliepen in een zelfgebouwde toren met geweven bedden rond een kampvuur. Zondag hebben we nog even gevoetbald op z'n Belgisch.


Trappersbaan 20 oktober

De eerste trappersbaan van het nieuwe seizoen is geweest.

Door het bos bouwde de verkenners diverse touwbruggen zoals de apenbaan, buikschuif en natuurlijk een kabelbaan. Daarna was er de wedstrijd wie er het snelst overheen ging. Mees-Jan was de winnaar, gevolgd door Christian en Thimo. Van alle nieuwe verkenners was Lars het snelste, hij eindigde als vierde! Alle foto's zijn hier te vinden.

13 oktober apenkooi

Apenkooien met de verkenners is altijd leuk. Na het een en ander opgebouwd te hebben zoals een draaimolen, klimmuur, torentje en touwladder kon het spel beginnen. De foto's van deze opkomst zijn hier te zien.

Postenspel 6 oktober

Afgelopen zaterdag was het voor de verkenners die van de    welpen waren overgevlogen de eerste echte opkomst. We  hielden een postenspel met vier posten, abseilen van de toren, boogschieten, een samenwerkingsopdracht en a-frame lopen. Van het abseilen en het a-frame lopen zijn foto's genomen. Deze zijn hier te bekijken.


Overvliegen welpen naar verkenners

Deze zaterdag vlogen er 9 enthousiaste welpen over naar de verkenners. Dit jaar vlogen ze letterlijk van het welpen terrein over ons clubhuis naar het verkenners terrein. De foto's hiervan zijn hier te bekijken.

Ierlandkamp Verkenners

Het zomerkamp in Ierland zit er op. Het was een erg geslaagd kamp. Tijdens de tweedagshike liepen we door een berggebied en de eendagshike eindigde in Fermoy. Ook zijn we een dag naar Cork geweest en hebben we de hoogste berg van Ierland (Carrauntoohill) beklommen. Ook al viel het uitzicht tegen (door de mist was er niets te zien) de weg naar de top was erg gaaf! Daarnaast hebben we nog vele andere activiteiten gedaan zoals een sportdag, spelen in de beek, koken op houtvuur en een potje Gaelic Football. Alle foto's komen op een foto cd maar hier vind je vast een voorproefje.

Vlotvaren op de Brouwerskolk

Het was mooi weer om eens het water op te gaan en dus besloten we om afgelopen zaterdag met de verkenners een watergevecht op de Brouwerskolk te houden. Per patrouille werd er een vlot gebouwd waar vandaan de verkenners elkaar beschoten met waterballonnen. Natuurlijk was de Staf ook zo aardig om af en toe een ballonnetje te gooien. De foto's van de vlotten kan je hier vinden.

Valken worden 16e op de LSW

Omdat de Valken (Finn, Thimo, Wouter, Christian, Arie, Liam en Berend) eerder de RSW hadden gewonnen mochten zij onze eer verdedigen op de landelijke scouting wedstrijden (LSW). De LSW, die gehouden werden in Baarn, stonden, net zoals de RSW, in het teken van Mario Bros en duurde drie dagen. Er deden meer dan 100 groepen mee. De valken zijn op een uitstekende 16e plaats geëindigd! De Kameleon Kinheim (de andere groep uit onze regio) eindigde op de 44e plaats. De winnaar was de groep "Titus Brandsma" uit Someren-Eind. Op de site van de LSW zijn alle foto's, filmpjes en kampkranten te zien.

 

Verkenners slapen in boomhutten

Het afgelopen weekend hebben de verkenners geslapen in boomhutten. Tussen de boomhutten werden touwbruggen en een kabelbaan gebouwd zodat je van de ene boomhut naar de andere kon. Ondanks dat het 's nachts nog even flink ging regenen is iedereen (vrijwel) droog gebleven. De foto's van het weekend zijn hier te vinden.

De toren staat weer overeind.

Na meer dan een jaar zonder toren te hebben gezeten staat er eindelijk weer een. Afgelopen zaterdag hebben de verkenners en de rowans met hulp van de welpenleiding en de stam de hele dag gewerkt aan het opzetten van de 11 meter hoge toren op ons oprijpad. De frames lagen al klaar op de grond maar het ophijsen was nog een hele klus. Nadat de beide frames stonden en afgespannen waren moesten ze nog aan elkaar gemaakt worden zodat de toren kan blijven staan. We zijn van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat bezig geweest maar eindelijk staat onze vertrouwde toren er weer. De foto's kun je hier bekijken.

St. Jorisdag 2012

Dit weekend vierde we Sint Jorisdag, de beschermheilige van de padvinderij. Dit deden we door met welpen, verkenners, rowans en stamleden een gezamelijk programma te draaien. De welpen en verkenners moesten 's middags op jacht naar de draak. In het dorpje waar wij ons bevonden (Lydda) liepen allerlei vreemde bewoners rond die iets nuttigs hadden voor de reis naar de draak die onze moedige welpen en verkenners voor de boeg hadden. Nadat we in groepjes het dorp verlaten hadden kwamen we onderweg allerlei opstakels en problemen tegen die overwonnen moesten worden. Aan het einde van de middag werd de draak verslagen.

's avonds werd het verhaal van St. Joris en de draak door Akela verteld bij een groot kampvuur. Alle foto's van deze geslaagde dag zijn hier te zien.

Verkenners bouwen een reuzenrad

Afgelopen zaterdag hebben de verkenners een reuzenrad gepionierd. Een lastig maar zeker een van de leukste pionierobjecten die er zijn. Na een tijdje bouwen was het reuzenrad klaar en werkte het prima! De foto's van het rad kun je hier bekijken.
 

Het bouwen van de toren is begonnen

Anderhalf jaar geleden moesten wij de toren op ons oprijpad helaas omhalen omdat deze was aangetast door boktorren. Inmiddels zijn de verkenners, met hulp van de Rowans, druk bezig met het bouwen van een nieuwe toren die hopelijk weer vele jaren zal blijven staan. De voorbereidingen waren afgelopen zomer al begonnen. Via de Haarlem Jamborette hebben we de palen besteld en daar opgehaald.

In de afgelopen maanden zijn we vele uren bezig geweest met het schillen en beitsen van de palen en zaterdag 31 maart konden we eindelijk beginnen met het bouwen van het eerste frame. Veel meten, zagen, boren, beitsen, tillen en schroeven later was het klaar. Afgelopen zaterdag hebben we het tweede frame in elkaar gezet. Nu nog een paar kleine voorbereidingen en dan gaat de toren op 28 april eindelijk weer de lucht in!

De foto's van het bouwen van de nieuwe toren zijn hier te zien.

Verkenners 1e op de RSW

Afgelopen weekeinde werden op het Naaldenveld de jaarlijkse Regionale Scouting Wedstrijden (RSW) gehouden. 17 patrouilles uit onze regio streden om de titel "beste patrouille van de regio Haarlem".Omdat de Valken onze patrouille wedstrijden hadden gewonnen mochten zij (aangevuld met enkele andere verkenners) onze eer verdedigen. De Valken patrouille bestond uit Finn, Thimo, Wouter, Arie, Christian, Liam en Berend.

Op zaterdag en zondag waren er diverse programma onderdelen waarop punten te verdienen vielen. Het laatste onderdeel was het postenspel op de zondag. Voor dit spel was het verschil tussen de nummer 1 en de nummer 2 slechts 4 punten. Een spannende ontknoping dus! Aan het einde van het weekend bleek dat de Valken als eerste geëindigd waren. De Kameleon Kinheim eindigde als 2e en de Bos en Duin als 3e. Door de eerste plaats mogen de Valken ook naar de landelijke wedstrijden, de LSW.

Wisselschild

Op de RSW wordt er gestreden om een wisselschild dat een groep voor één jaar in het clubhuis mag houden. Als een groep het schild vijf keer wint mag het het schild behouden. Omdat we in 2006, 2007, 2009 en 2011 ook eerste waren geëindigd betekend dit dus dat het schild permanent in ons clubhuis komt te hangen.

Camerons-Duinzwervers