Programma Schotland

 

Hikes

Tijdens het zomerkamp zullen we twee hikes hebben, een 1-dagshike en een 2-dagshike. De 1-dagshike is een route bij ons kampterrein in de buurt. Deze lopen we in de eerste week. De 2-dagshike is een mooi avontuur, een tocht door de bergen heen. De eerste dag begint met een stukje met de trein naar een klein stationnetje. Vanaf daar begint de hike door de Highlands. Aan het einde worden de verkenners weer opgehaald. De slaapplaats is een terreintje (dus niet het kampterrein) waar de verkenners een bivak bouwen.

  

Ben Nevis + Cameron Hill

Vlakbij ons kampterrein ligt de Cameron Hill, een berg van zo'n 800 meter. Als je 2 weken naar een berg kijkt, wil je de berg ook op natuurlijk! Als mooie oefening voor de Ben Nevis gaan we ergens in de eerste week de Cameron Hill op. Er is geen pad naar boven wat de klim alleen maar leuker maakt!

De hoogste berg van Groot-Britannië is de Ben Nevis, iets meer dan 1300 meter. De Ben Nevis ligt bij Fort William en wordt vaak als oefening gebruikt voor de Mount Everest omdat sommige delen vergelijkbaar zijn. Gelukkig loopt er ook een pad naar de top en die gaan wij beklimmen. Het is altijd maar afwachten hoe het uitzicht is (het wil wel eens bewolkt zijn) maar vlakbij de top ligt eeuwige sneeuw en het is natuurlijk supergaaf om sneeuwballen te gooien midden in de zomer.

 

 

Achnacarry House en Clan Cameron museum

Ons clubhuis heet Achnacarry House II maar de echte Achnacarry House ligt in Schotland en is het huis (eigenlijk een klein kasteel) van de Clanchief. Achnacarry is gebouwd in 1802 en werd in de 2e wereldoorlog gebruikt als basis voor de Britse commando's die in de rivier er achter gedoopt werden. Of de clanchief thuis is weten we nog niet zeker (hij heeft het druk) en of we net zoals vorige keer een rondleiding krijgen weten we dus ook nog niet, maar het huis zelf is al de moeite waard om er even langs te gaan.

Vlakbij Achnacarry staat het Clan Cameron museum waar het een en ander over de geschiedenis van de Clan Cameron te lezen is. Ook zijn hier leuke souvenirs te koop.

  

 
Fort William en Ben Nevis distileerderij

De dichtstbijzijnde stad is Fort William, gelegen in de Highlands aan de voet van de Ben Nevis. Dit stadje zullen we zeker een keer in gaan. Op die dag kunnen de verkenners eventueel een souvenir halen. In Fort WIlliam is er (zoals dat hoort in een Schotse stad) ook een whisky distilleerderij, die van de Ben Nevis Whisky. Bij een bezoek aan Schotland hoort natuurlijk ook een bezoek aan een distilleerderij.
Overige

Natuurlijk gaan we nog veel meer doen dan hierboven staat. Zwemmen in Loch Lochy bijvoorbeeld, het koude meer dat vlakbij ons kampterrein ligt. Waarschijnlijk gaan we ook weer een bezoek brengen aan Fort George, een oud Fort gelegen bij Inverness waar het Cameron bataljon gehuisvest is.

 

 

 

Camerons-Duinzwervers