Camerons-Duinzwervers # #

Main Menu

Home

De Groep

Groep Geschiedenis Foto's

Speltakken

Welpen Verkenners Rowans Stam

Overige

Verhuur Contact

Verkenners

Leeftijd: 11 tot 16 jaar

Tijden opkomst: zaterdagmiddag van 14:00 tot 18:00 uur

Contact:
Telefoonnummer Hopman: 06-31579097,
E-mail Staf: verkenners@camerons.nl

De Verkenners

De verkenners zijn het logische vervolg op de welpen. Verkenner word je als je tussen de 11 en 15 jaar bent. Elke zaterdag wordt er vanaf 14 uur tot 18 uur opkomst gedraaid op ons terrein bij kraantje lek. De verkenners zijn onderverdeeld in 5 subgroepen (patrouilles) en staan onder leiding van een stafteam van 6 personen.

De verkenners houden zich bezig met de wat stoerdere padvinderstechnieken. Zo pionieren ze diverse dingen zoals een familieschommel of een reuzenrad. Ook worden er geregeld touwbruggen en kabelbanen gemaakt, volgen ze een kaart en kompas route of gaan ze met zelf gebouwde vlotten het water op. Daarnaast is er natuurlijk ook altijd tijd voor een potje sport en spel.

Drie maal per jaar hebben de verkenners een weekend. Dan slapen ze soms in een tent, soms op een zelf gebouwd stapelbed maar ook wel eens in de Limburgse mergelgroeve.

Aan het einde van het seizoen gaan de verkenners twee weken op zomerkamp. Normaal gesproken kamperen ze dan ergens in Nederland maar eens in de vier jaar vertrekken de verkenners naar Schotland om daar te kamperen.

Klik hier voor de foto's van de verkenners.

#