Camerons-Duinzwervers # #

Main Menu

Home

De Groep

Groep Geschiedenis Foto's

Speltakken

Welpen Verkenners Rowans Stam

Overige

Verhuur Reunie 2023 Contact

De Rowans

Leeftijd: vanaf 16 jaar

Tijden opkomst: zaterdagmiddag van 13:00 tot ongeveer 22:00 uur

De Rowans

Als je te oud bent geworden om nog een heel nieuw seizoen bij de verkenners te blijven dan maken veel verkenners de keuze om 'over te vliegen' naar de rowans. Deze kleinste speltak van onze groep is bedoeld voor jongens tussen de 16 & 18 jaar. Het idee is dat je dan zonder verdere begeleiding, hooguit wat aansturing van een enkele volwassene, je eigen dagprogramma verzint en uitvoert. Meestal gaat dit zonder problemen omdat de rowans elkaar vaak al van jongs af aan kennen.

De programma's die bedacht worden, zijn vaak pionieren en trappersbanen bouwen, met als groot verschil dat het allemaal wat heftiger en extremer is dan hoe het bij de verkenners gedaan werd. De kennis die je als verkenner opgedaan hebt, ga je als rowan gebruiken om nieuwe dingen te verzinnen of andere dingen te perfectioneren. Vaak kom je ook voor een probleem te staan omdat het dan niet helemaal zo loopt zoals je van plan was, als rowan moet je dan instaat zijn om het op je eigen manier zo goed en veilig mogelijk op te lossen.

Een ander niet te vergeten taak van de rowans is onderhoud aan clubhuis en soms ook aan het terrein. Als rowan heb je namelijk je eigen clubhuis (TNO) waarvan de rowans door de jaren heen hun eigen hanghok hebben gemaakt. Je bent dan ook vrij om zelf te bepalen wanneer je blijft slapen.

Zomerkamp: kanoën in midden Zweden

Bij de verkenners is het vanzelf sprekend dat je aan het eind van het seizoen voor twee weken op zomerkamp gaat en meestal aan het begin van de vakantie. Omdat je als rowan de dingen zelf mag bepalen mag je ook zelf bepalen of je op zomerkamp gaat en wanneer. Je kunt je inschrijven voor een gezamenlijke kamp in het buitenland waar je veel andere mensen leert kennen of je besluit met de hele speltak te gaan trekken door de wildernis in bijvoorbeeld Scandinavië of Schotland.

Programma op zaterdag: schommelbad

Het is zeer belangrijk dat er een goede en leuke groep rowans blijft bestaan want deze mensen worden later vaak welpenleiding of staf van de verkenners.

klik hier voor de foto's van de rowans.

#