Camerons-Duinzwervers # #

De Fusie

In 1967 ging de troep nog op kamp naar Vilsteren met 7 verkenners, maar de grote doorbraak kwam op 4 november 1967, toen in Assumburg de fusie tussen de Camerons en de Duinzwervers een feit werd. Dit werd gesymboliseerd door de installatie van de nieuwe groepsleider, de heer Cornielje. Ook werden de oude dassen geruild voor de nieuwe oranje-bruine, die de fusie tot de dag van vandaag symboliseert.
De groep bestond na de fusie uit de Impeesa-horde achter het-huis-met-de-witte-beelden aan de Wagenweg onder leiding van akela Timmerman. De Mafeking-horde van Akela Groenewegen in het Lindehuis en de troep onder leiding van hopman Vlieg in het troephuis, beide aan de Tetterodeweg. Na een geslaagd kamp in 1968 in Loenen, ging de groep in 1969 weer uit ledengebrek met een andere groep op zomerkamp. Dit kamp in Well met de Pieter Hasselaergroep werd voor beide troepen een groot succes, de aanzet tot grote bloei.

Onderhoud aan de 'Hoge Specht' in Loenen tijdens het zomerkamp van 1968.

In 1970 ging de naar 24 verkenners gegroeide troep wederom naar Loenen, ditmaal om een kamp op palen te bouwen. Tenten op vlonders en de keukens en eettafels daaronder.
Het jaar 1971 bracht na vele jaren van bestuurlijk touwtrekken over de verhuizing, onteigening en bouw eindelijk een nieuw clubhuis. De Mafeking-horde en de troep verhuisden naar Achnacarry II, het huidige onderkomen aan de Duinlustweg in Overveen. Achnacarry II, vernoemd naar het kasteel van de clan-chief Cameron of Lochiel in Schotland. De olifantspoot die in het troeplokaal staat, was een van de laatste boomstronken die op de plaats van het huidige clubhuis stond. In de zomer ging de troep samen met de Elfregi-groepen op kamp naar St. Jorisweert in Belgi├ź, waar een groot indianenkamp gehouden werd.
In 1972 nam de troep deel aan de eerste Haarlem Jamborette op het Naaldenveld, ter voorbereiding voor het kamp in Schotland, dat het jaar daarop zou plaatsvinden. De troep was inmiddels overgenomen door Wim van Gunsteren. Tijdens het kamp trok het door de Camerons gebouwde symbool van de Jamborette, de paraboloïde, veel bekijks.

#